De Morvan

.In het midden van Bourgondië ligt het "Parc Naturel Régional du Morvan".

De Morvan is een natuurpark met bossen van eiken, beuken, sparren, dennen en kastanjebomen van 173.000 hectare in het hart van Bourgogne. Het park is ongeveer 2 x de grote van de provincie Utrecht.
 De Morvan ligt in 4 departementen, de Saône-et-Loire, de Nièvre, de Côte-d’Or en de Yonne.


Het zuiden van Morvan is een middelgebergte, met als hoogste berg de Haut-Folin van 901 meter. De andere hoge bergen zijn de Mont Préneley met 855 meter en de Mont Beuvray van 821 meter . Op de de laatst genoemde berg heeft de oude Keltische stad Bibracte  gelegen die nu wordt op gegraven. Het is de grootste Keltische vindplaats in Europa. Vooral in de zomer wordt nog actief "gegraven".

 

In het Parc du Morvan kunnen wandelaars, de fietsers en natuur- en cultuurliefhebbers ruim aan hun trekken komen. 

In zijn uitgestrekte bossen zijn vele bewegwijzerde paden. De grote meren en het wilde water zijn nodigen uit tot diverse buitensportactiviteiten. 

De Morvan is een middelgebergte, met als hoogste berg de Haut-Folin van 901 meter. De andere hoge bergen zijn de Mont Préneley met 855 meter en de Mont Beuvray van 821 meter. In het park kunnen wandelaars, de fietsers en natuur- en cultuurliefhebbers ruim aan hun trekken komen. 

 

Op de laatst genoemde berg heeft de oude Keltische stad Bibracte gelegen die nu wordt op gegraven. Het is de grootste Keltische vindplaats in Europa. Vooral in de zomer wordt nog actief "gegraven" met veel hulp van studenten. 


In zijn uitgestrekte bossen zijn vele bewegwijzerde paden, en de grote meren en het wilde water zijn nodigen uit tot diverse buitenactiviteiten. 

Wij zelf zijn wandelaars. Van huis uit kunnen we al en flink aantal mooie wandelingen maken. Maar regelmatig pakken we de auto om weer op een andere plek te gaan wande-len. Elke gemeente heeft wel enkele gemarkeerde routes uitgezet.

Als het weer een beetje meezit kun je in het najaar genieten van de herfstkleuren.

In februari 2018 hebben we een wandeling gemaakt in de Sud-Morvan. dat leverde de volgende plaatjes op.