De Tuin

Een huis in  de Morvan heeft meestal een tuin, en buiten de bebouwde kom kan die best groot zijn. Daar is altijd wel wat te doen. In de Morvan valt met regelmaat regen, dus alles wil meestal wel groeien, zeker het gras,  Regelmatig maaien is dan ook hard nodig. Ook onkruid vind het hier een paradijs.

 

Toen wij het huis kochten was er alleen een groot terras en gras.

Het terras hebben we zo gelaten. er staat een grote eettafel. Aan een zijkant hebben we een buitenkeuken gemaakt en aan de andere kant een overdekt zit/eethoekje waar we zitten als het te heet wordt.

We hebben er ook verlichting aangebracht, zodat we op een zwoele zomereavond ook heerlijk kunnen vertoeven. 

De moestuin en de jeu de boules baan scheid het terras af van de rest van de tuin: het grasveld met enkele fruitboompjes met aan weerszijden een struikenborder. Hierdoor houden wij uitzicht over de weilanden en de niet zo heel hoge bergen.

In het grasland hebben we nog twee zitjes  gecreëerd, waarvan uit je een mooi zicht op Préporché hebt . 

 

Zo'n tuin houd je wel van de straat. Er is altijd wel wat te doen. In het seizoen is wekelijks maaien noodzakelijk. We hebben het maaien wel beperkt. Het grootste deel van het grasveld maaien we maar twee keer per jaar, zodat het gaat verwilderen. Na het maaien van het hoge gras, voeren we het direct af, zodat het we het grasland gaan verarmen. Het gaat mindere hard groeien en wilde bloemen krijgen meer kans om daar een plekje te vinden. De paden moeten we wel regelmatig maaien.

Aan beide zijden van het grasveld hebben we en struikenborder gecreëerd.

In het grasland hebben we nog twee zitjes  gecreëerd, waarvan uit je een mooi zicht op het dorp hebt .