Ons huis

Voorzijde

Ons huis ligt aan een dood-lopende weg. Heerlijk rustig. Er komt zo nu een dan wel een tractor langs. Dat hoort bij het buitenleven. De weg gaat over in een mooi wandel pad. 

Acherzijde

Achter ons huis ligt een groot zonnig terras, waar het een groot deel van het jaar heerlijk toeven is. Het is met grind bedekt, dus vegen is niet nodig. Hoogstens zo nu en dan een opkomend onkruidplantje  uittrekken.

Achter met tuin

Achter on huis ligt onze tuin op het zuidwesten. Het was gras en dat hebben we zo gelaten. De zijkanten hebben we beplant met struiken. En hier en daar hebben we een fruitboompje geplant.


De zolder

Als je kijkt naar de eerste foto's en dan deze, zie je dat we de open "hangaar" van een muur hebben laten voorzien. Daar in hebben we een ruime slaapkamer met badkamer voor onszelf gemaakt, en een ruime hal als entree, met een vaste trap naar de zolderetage.

De rest van de ruimte is onze garage geworden. Als we de auto buiten zetten, kunnen we de ruimte goed gebruiken als "werkplaats".

Boven hebben we boven het oude gedeelte van het huis drie gastenkamers gemaakt  en een tweede badkamer. Zo is er altijd plaats als onze kinderen willen komen. En we kunnen ook gemakkelijk andere gasten ontvangen.

Verbouwing

Als je kijkt naar de eerste foto's en dan deze, zie je dat we de open "hangaar" van een muur hebben laten voorzien.

Daar in hebben we een ruime slaapkamer met badkamer voor onszelf gemaakt, en een ruime hal als entree, met een vaste trap naar de zolderetage. 

De rest van de ruimte is garage geworden. Alleen een klein stuk, waar de trap naar de "rommel-zolder" staat, hebben we met een wand afgescheiden. Hier is een aanrecht aangebracht. Dat werd de plaats voor wasmachine en wasdroger en tevens de vrieskast.  

Bij de verbouwing hebben we de muur tussen de huiskamer en de oorspronkelijke kleine slaapkamer weg laten halen. Hier is de eethoek gekomen. Doordat er nu van twee kanten licht binnen komt is het een lichte kamer geworden.