Zo zijn we begonnen

In 1999 hebben we ons huis gekocht. In de winter 1999/2000 zijn we begonnen het huis schoon te maken en de meest noodzakelijke meubels er na toe te brengen, zodat we konden slapen en eten. De volgende  foto's geven een indruk van hoe we het gekocht hebben. 


Van binnen was het zeer eenvoudig.

Achteraf bekeken hebben we toen te weinig foto's genomen, om een echt goed beeld  weer te geven.

Plannen  maken

Vanaf dat moment hebben we iedere keer als we naar Frankrijk gingen spullen meegenomen om het huis bewoonbaar te maken. Al doende kregen onze plannen om het huis aan te passen aan onze wensen steeds meer vorm. We besloten te beginnen met de keuken. Daar voor gingen we de slaapkamer aan de tuinkant ombouwen tot een ruime moderne keuken.

Dan was het niet meer nodig om op een kampeerstel te koken. De huiskamer lieten we we eerst zoals hij was en richtte deze eenvoudig, maar gezellig in.

Voor de keuken moesten we eerst alle nodige leidingen aanleggen. Er was daar al een wateraan- en afvoer  Voor het gas zijn we aangewezen op flessengas. De elektrische leidingen met contactdozen en schakelaars moesten eerst in de muren worden aangebracht, evenals de gasleiding voor de kookplaat. Daarna kon het opbouwen van de keuken beginnen.

Het volgende project

Intussen kondigde de zomer zich aan. Het buitenwerk had hard een opknap beurt nodig. Het hout werk moest geschilderd worden. De luiken waren bijna allemaal in een slechte conditie. Terug in Nederland hebben we voor de slechte luiken nieuwe gemaakt. Ook moest de keukendeur vervangen worden. Een zwaar werk met dubbelglas in de deur.

Stoken op hout

We hadden besloten ons huis vooral met houtvuur te verwarmen. En voor de rest overal elektrische kacheltjes te gebuiken. De open haard die er was, verkeerde in een slechte staat. Er kwam meer rook in de kamer dan uit de schoorsteen. We hebben een nieuwe laten plaatsen, met daarbij in de schouw een warmte wisselaar, van waaruit we de warmte met behulp buizen en een pomp (op zolder) door het hele huis kunnen sturen. De haard zelf hebben we laten aanleggen. We moesten dan ook een goede oplossing voor de hout opslag vinden.

Het afsluiten van het eerste jaar

Aan het eind van het jaar hebben we meer meubels voor de huiskamer meegenomen, zodat we nu ook prettig bij de haard konden vertoeven.

We hebben het eerste jaar tevreden afgesloten met een heerlijk glas bourgognewijn.  Intussen ook al een beetje overleggend hoe we het verder zouden gaan aanpakken.