Guédelon

Ten oosten van de Bourgondië (Treigny in Yonne) wordt een kasteel gebouwd. Het gebeurt geheel op de manier en met de middelen, gereedschappen en kennis die er in die tijd aanwezig was. Er werd een locatie gezocht waar alle nodige bouwmaterialen aanwezig zijn.

De stenen en worden uit de ter plaatse uit de grond gehaald en op maat gehakt. Hout wordt in het bos gezocht en De stammen worden met behulp van paarden aangevoerd en in de omgeving van het kasteel op maat gezaagd  en gehakt.  Op kort in de omgeving zijn werkplaatsen waar smeden, timmerlieden, touwslagers, steenhouwers enz zorgen voor de aanvoer van bouwmaterialen.

Vervoer gaat met paarden en wagens. enz., enz...

Het project startte in 1996. een jaar later wordt er begonnen met het maken van werkplaatsen en het werven eerste gesalarieerde medewerkers voor dit project . In 1998 wordt de eerste steen gelegd en wordt de werkplaats geopend voor publiek. Er wordt van uitgegaan dat er ongeveer 25 jaar nodig is om het kasteel af te krijgen. E r zijn 25 betaalde medewerkers. Zij moeten worden betaald van de inkomsten van de entree en de inkomsten van de entree, de boutique en de taverne. Zo'n 700 personen elk jaar op hun manier een steentje bij te dragen.

Rondom de het kasteel in aanbouw zij vele soorten werkplaatsen ingericht, voor het maken van gereedschap, wagens, hijskraan (tredmolen)bouwmaterialen, bakkerij voor dakpannen en nog veel meer. Ook de kleding voor de arbeiders moet gemaakt worden enz.


De foto's zijn gemaakt in 2010

 

Een jaar later

Een jaar later was er al heel wat gebeurd.

Hier volgt een kleine foto rapportage.

Meer informatie in het Nederlands kunt u vinden op: